KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia 2020/2021

Koncert

13.06.2021
Koncert

Koncert

13.06.2021

10 czerwca odbył się u nas koncert pt. "Lato z Radiem". Dzieci wysłychały gry m.in. na flecie, saksofonie. Dowiedziały się, że instrumenty można tworzyć samemu i na potwierdzenie tego Pan zagrał na marchewce. Razem śpiewaliśmy do utworu "Lato z Radiem". A wszystko to dzięki współpracy z Radą Rodziców.

Dzień Dziecka

01.06.2021
Dzień Dziecka

Dzień Dziecka

01.06.2021

W tym roku Dzień Dziecka świętowaliśmy cały dzień. Od Rady Rodziców dostaliśmy balony nadmuchane helem, do tego były tańce/śpiewańce/hulańce , konkursy i zabawy. A w menu tego dnia nie zabrakło spełnienia dziecięcych marzeń - były frytki, lody i same pyszności wymyślone przez dzieci. Więcej zdjęć wkrótce...

Teatrzyk w przedszkolu

W maju gościliśmy teatrzyk "WidziMisię". Dzieci obejrzały fantastyczne przedstawienie lalkowe pt. "Królewna na ziarnku grochu". Było dużo śmiechu i zachwytu.

Koncert

15.05.2021
Koncert

Koncert

15.05.2021

12 maja na tarasie odbył się koncert. Dzieci słuchały gry na ciekawych instrumentach, poznały różne rodzaje piszczałek a nawet rapowały. Wszystkim bardzo się podobało.

Bal Wiosny

24.03.2021
Bal Wiosny

Bal Wiosny

24.03.2021

Bal Wiosny w tym roku odbył się 23 marca. Dzieci przepięknie przebrane uczestniczyły w zabawach wiosennych. Były tańce, zagadki, listy z zadaniami od Wiosny. Wszyscy bardzo fajnie się bawili.

Prace w ogrodzie

Ostatnio w naszym ogrodzie wiele się działo:W styczniu pielęgnacji doczekały się wszystkie drzewa - zostały przycięte i podwiązane gałęzie, by wiosną rosnąć z nową siłą. W marcu został wyrównany teren, nawieziona została ziemia i posiana trawa. Wszystko w trosce o bezpieczeństwo dzieci.

Bal karnawałowy

9 lutego odbył się w naszym przedszkolu bal karnawałowy. Bawiliśmy się przy znanych piosenkach i melodiach tanecznych razem z Panią od rytmiki. Było kolorowo, wesoło i zabawnie, wszystkim dopisywały świetne humory. Wszystkie dzieci wyglądały przepięknie.

Spotkanie z Mikołajem

17 grudnia dzieci ze wszytkich grup uczestniczyły w spotkaniu z Mikołajem. Był to wyjątkowy dzień, na który dzieci czekały z niecierpliwością. Dzieci pięknie tańczyły, śpiewały i recytowały wiersze dla naszego gościa. Mikołaj był zachwycony i na koniec rozdał wszystkim piękne prezenty.

Wróżby Andrzejkowe

Dnia 30 listopada w naszym przedszkolu zagościła magia. Przedszkolaki miały okazję poznać te tradycyjne jak i mniej znane, wróżby andrzejkowe. Świetna zabawa trwała cały dzień. Każde dziecko lało wosk przez klucz i dzięki temu poznało przepowiednię na przyszłość ;)

Spotkanie z funkcjonariuszami Straży Miejskiej

Dnia 26 listopada nasze przedszkolaki odwiedzili funkcjonariusze Straży Miejskiej. Rozmawialiśmy o bezpieczeństwie w domu, na placu zabaw oraz w galerii handlowej. Dowiedzieliśmy się jak się bronić gdy atakuje nas pies. O bezpieczeństwie zawsze warto przypominać naszym dzieciom !